Història

Una mica d’història

L’any 1902, al peu de la serra de Collserola, neix un nou nucli urbà que serà anomenat els Penitents. Conjuntament amb la creació d’aquest barri neix un Club de Futbol que rebrà el mateix nom. El terreny per poder jugar s’ubicarà a una finca denominada Caselles, situada entre els carrers Cister i Dominics. Seran els inicis d’un equip vinculat a joves religiosos esportistes que tenen el costum de jugar al revolucionari esport anomenat futbol.

Durant la Guerra Civil el club es veu abocat a desaparèixer, com tants altres equips modestos, però un cop la guerra s’acaba el futbol torna a ser una part fonamental de l’oci i la pràctica d’esport per als joves. Un grup d’amics del barri torna a crear l’equip de futbol i decideixen que els seus colors seran samarreta vermella i pantaló blau.

L’Hostal l’Arengada, situat a l’inici de la carretera de l’Arrabassada, es converteix en la seva seu social. És aquí on naixerà la imatge de l’escut que des de llavors lluiran a la samarreta.

El 1966, el club compta amb un prestigi dins els campionats d’adherits i aficionats i  decideixen fer un pas endavant. Lloguen uns terrenys en el barri de Sant Genís, situats entre la finca de Can Piteu i la Granja de Can Soler, que es convertiran en el nou camp de futbol del C.D. Penitents. El club esdevindrà  un referent esportiu d’aquest barri.

 

“El Peni” és el club de Sant Genís. És el lloc on els joves fan esport, conviuen, generen vincles d’amistat i fan barri en un territori amb manca de serveis a tots els nivells. El club de futbol esdevé el pal de paller on es sustenta la relació entre veïns.

L’any 1976, per iniciativa d’un grup de joves de Sant Genís, es funda un segon club de futbol: la U.D. Sant Genís. El nou club neix amb la voluntat d’acollir a tots aquells joves que vulguin jugar a futbol, només amb futbol amateur i compartirà amb “el Peni” l’ús del camp de futbol. Anys després, l’any 2008 i coincidint amb el descens del nombre de joves, ambdós clubs decideixen fusionar-se i passar a ser l’actual Sant Genís-Penitents, mantenint fins avui dia l’esperit de club de barri, aglutinador d’una manera d’entendre l’esport i amb voluntat de continuar sent-ho.

A partir de l’arribada al FC Barcelona del jugador uruguaià Ramón Alberto Villaverde la temporada 54/55, l’any 1955 es funda la Penya Barcelonista Villaverde que actualment és la segona penya més antiga.

L’objectiu fonamental de la PB Villaverde és la formació de jugadors joves. L’any 1959 arribar a tenir més de quinze equips a diferents categories de futbol base. La necessitat de seguir creixent i la manca de camp propi propicia una nova etapa. L’any 1997 s’arriba a un acord de col·laboració amb el C.D. Penitents. L’objectiu serà unir esforços i consolidar el creixement del futbol base.

L’any 1998, en acord de la junta directiva, passa a denominar-se PB Villaverde- Penitents i és considerada filial del C.D. Penitents.

Des d’aleshores, competeix en totes les categories de futbol base i representa millor que ningú l’esport per a infants i joves al barri de Sant Genís.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Els germans Garcia: Martí i Pera, Cofundadors del C.D. Penitents

Alguns dels membres que van fundar el C.D Penitents

Guardar

La història en imatges